diumenge, 1 d’abril de 2012

Jornada sobre l'alguerès a la Universitat


D'esquerra a dreta: Joan-Elies Adell, director de l'Espai Llull; Jordi Ginebra, director del Departament de Filologia Catalana de la URV, i Carla Valentino, professoressa d'alguerès.


La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) ha acollit, divendres passat, 30 de març, una jornada sobre l’alguerès amb el títol de “Realitat i ensenyament de la llengua catalana a l’Alguer”. La jornada és estada organitzada pel Departament de Filologia de la URV i també ha tengut la col·laboració de l’Associació Els Amics de l’Alguer de Tarragona. Tant los organitzadors com los assistents han valorat assai positivament la jornada, que ha fet veure per la primera volta la realtat de l’alguerès a tantes persones.

La primera activitat, presentada del Dr. Pere Navarro (URV), és estada la projecció del documentari Vivim la llengua, de l’alguerès Francesc Ballone, que és agradat assai al públic per la sua tendresa i la sua emoció. Lo documentari mostra un grup de minyons que visiten persones de l’Alguer amb oficis tradicionals: un pastor, un mestre de llenya, un vinyater, un calafato, un pescador i una tendera, i tots, grans i petits, ampren sempre l’alguerès.
Després, Joan-Elies Adell, director de l’Espai Llull de l’Alguer, i Carla Valentino, professoressa d’alguerès,  han fet una interessant conferència sobre la presència passada, present i futura de l’alguerès a les escoles de l’Alguer, i també han respost les preguntes del numerós públic.
Xavier Brotons

D'esquerra a dreta: Joan Martí, Miquel À. Pradilla, Margarida Aritzeta i Pere Navarro.
Finalment, Xavier Brotons, secretari d'Els Amics de l’Alguer de Tarragona, ha fet una conferència sobre les causes de l’agermanament (gemel·latge) entre Tarragona i l’Alguer, del qual enguany se compleixen los 40 anys (1972-2012).
De fet, aqueix acte també se pot includir en la celebració d'aquest 40 aniversari de l'agermanament entre les dues ciutats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada